گروهک تروریستی داعش در ماه آوریل سال ۲۰۱۳میلادی اعلام موجودیت کرد. این گروه مسلح تروریستی که اندیشه سلفی جهادی (تکفیری ) را پیشه خود کرده، از زمان پیدایش خود تا کنون با حملات وحشیانه به شهرهای مختلف سوریه و عراق، بی رحمانه ترین جنایت ها در قرن حاضر را رقم زده است.
در این میان تحلیل های متفاوتی از ارتباط حضور این گروهک تروریستی و آشفتگی ها و ناامنی هایی که بوجود آورده است با وقایع آخرالزمان مطرح می شود
آنچه مسلم است با توجه به وعده های داده شده در روایات و روند اوضاع جهان، ما در آخرالزمان به سر می بریم اما آخرالزمان حد و مرزی برایش تعیین نشده که از چه زمانی شروع می شود و چه موقع به پایان می رسد. آنچه اهمیت دارد، ظهور حضرت ولی عصر(عج) و تشکیل حکومت عدل واحد جهانی و درهم کوبیدن قدرت های فاسد و جبار است.
ما نباید دنبال تطبیق این مسائل باشیم و باید به وظیفه خودمان که انتظار حقیقی است عمل کنیم؛ چه این حوادث مطابق با آن روایات باشد یا خیر. اگر ما منتظر اتفاق افتادن نشانه ها باشیم تا پس از وقوع آنها انتظار بکشیم، بیراه رفته ایم. باید وظیفه ای که از ما خواسته شده است عمل کنیم که همان انتظار فرج است.
داعش در دشمنی با شیعه همانند سفیانی است. در اینکه داعش یک جریان منحرف، فاسد، جلاد، سفاک و بی پروا از خداست شکی نیست و جنایاتی که مرتکب می شوند بعضا مطابق با مسائلی که در ارتباط با سفیانی که در روایات آمده است شباهت دارند، اما اینکه بگوییم اینها همان جریان سفیانی هستند درست نیست، چون سفیانی به شخص اول این حرکت اطلاق شده و به شخصی گفته می شود که مردمی را فریب می دهد. اما پشت این جریان فاسد و جنایتکار داعش، مفتیانی از سلفی های پلید هستند و آن جنایتکاری هم که در راس است خود را از نسل امام حسین می داند و مدعی ابوبکر حسینی البغدادی است.
خروج سفیانی در روایات ما از مسائل متواتر و قطعی است که که از نسل نحس بنی امیه یک فردی خروج می کند، فساد وتباهی را به بار می آورد و ۹ ماه هم با جنایت حکومت می کند و بعد توسط امام زمان از میان خواهد رفت. ما روایاتی داریم که با این مسائل تطبیق می کند. حتی در روایات آمده است آشفتگی های سخت وجنایاتی در موصل صورت می گیرد و خشونت ها و کشتارهای فراوانی که در حمص و حلب و دمشق برپا می شود.
امام صادق (ع) با ذکر یکی از نشانه های ظهور حضرت می فرمایند:
وای بر عرب و بلایی که دامن گیر آنها می شود و اهل عراق چنان هراسی آنها را فرا می گیرد که آرام و آسایش را از دست خواهند داد.
در قضیه خروج سفیانی شخص مطرح است اما امروز این جنایاتی که صورت می گیرد شخص محور نیست وجریان است. چه بسا ممکن است این جریان منجر به بروز یک شخص خاص و محوری شود که همان سفیانی باشد اما قابل پیش بینی نیست و نمی توان اظهار نظر قطعی در این باره داشت.